VV Amstenrade zet in opspraak geraakte jeugdtrainer op non-actief

Gepubliceerd op 12/10/2020 om 18:35

Voetbalvereniging Amstenrade heeft een jeugdtrainer (54) op non-actief gezet. Dat gebeurde nadat hij in een video van een groep ‘pedojagers’ verscheen waarin hij een seksafspraak maakte met een 15-jarige jongen. De trainer gaat aangifte doen van schending van de privacy, zegt hij in gesprek met ZO-NWS.

De man dacht contact te hebben met die jongen, maar bleek achteraf te chatten met volwassen mannen die jacht maken op pedofielen. Toen de uit Hoensbroek afkomstige man op de parkeerplaats van zwembad Otterveurdt wachtte op zijn afspraak, stonden daar volwassen mannen die hem confronteerden.

De gealarmeerde politie arriveerde even later. "Ik ben misschien niet slim geweest, dit was een domme zet, zegt de 54-jarige voetbaltrainer. Maar ik chat vaker op sites en maak afspraken. Ik ga dan altijd kijken en mocht ik dan zien dat iemand minderjarig is, dan ga ik daar natuurlijk niet in mee."

"Ik heb niks strafbaars gedaan en ben onschuldig, maar woon nu zelfs even niet thuis omdat ik me bedreigd voel. Op social media is mijn adres te zien, mijn naam, het kenteken van mijn auto, alles. Daarom ga ik op zeer korte termijn aangifte doen van schending van mijn privacy", vervolgt de Hoensbroekenaar.

Hij werd afgelopen weekend ook al door amateurvoetbalclub SV Geuldal, waar hij als hoofdtrainer werkzaam is, op non-actief gezet.

weerfoto oktober

 

 

Advertenties