Website van Digitaal Veilig Limburg online

computer software
foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 25/11/2022 om 12:50
Laatst bewerkt op 25/11/2022 om 13:38

De website van Digital Veilig Limburg is online. Inwoners en ondernemers van Limburg kunnen hier terecht met vragen over het veilig gebruikmaken van Digitale middelen.

De afgelopen jaren wordt de online-wereld steeds vaker door criminelen gebruikt om mensen geld afhandig te maken. Dat gebeurt bijvoorbeeld door WhatsApp-fraude. Daarbij is dan een goede bekende of familielid in financiële nood, zijn of haar mobiel is stuk en het slachtoffer wordt gevraagd geld over te maken. Ook worden spullen verkocht via Marktplaats zonder ze te leveren of doet iemand zich voor als iemand van de bank en probeert bankgegevens van het slachtoffer te pakken te krijgen.

Een team van deskundige, voor een deel IT-studenten, is 24 uur per dag online te bereiken via www.digitaalveiliglimburg.nl of bel tijdens kantooruren met (085) 008 27 90.

De website is een initiatief van een groot aantal Limburgse gemeenten, de politie, Platform Veilig Ondernemen Limburg, het Vistacollege, Gilde-opleidingen en de Provincie Limburg.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties