Weller en Wonen Limburg kopen 51 eengezinswoningen Heerlen

Foto © ZO-NWS | Gemeente Heerlen
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 30/11/2022 om 15:51
Laatst bewerkt op 30/11/2022 om 16:08

Weller en Wonen Limburg kopen en renoveren in samenwerking met gemeente Heerlen 51 eengezinswoningen in Vrieheide-de Stack. Voor de aankoop hebben de gemeente en Stadsregio Parkstad subsidie beschikbaar gesteld uit het Volkshuisvestingsfonds en de Regiodeal. 

De aangekochte woningen in Vrieheide bestaan uit 51 sociale huurwoningen waarvan er 49 zijn verhuurd. Woningcorporatie Weller heeft 26 woningen afgenomen en Wonen Limburg 25 woningen. De woningen zijn een onderdeel van de 837 karakteristieke ‘witte woningen’, opgeleverd in 1962 naar een ontwerp van de Hongaarse architect Peter Sigmund. 

Casper Gelderblom, wethouder Wonen en Milieu van Heerlen, is enthousiast over de ontwikkeling “Deze aankoop door de corporaties is een geweldige stap voor de wijk, die we van harte ondersteunen. Deze aankoop zorgt voor meer grip op de uitdagingen in de wijk. De verduurzaming van de woningen levert een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van energiearmoede in Vrieheide, in tijden van energiecrisis één van de meest getroffen wijken in het hele land.”    

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties