Zakenduo wil Fortuna Sittard hogerop in Eredivisie

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 26/07/2022 om 09:34
Laatst bewerkt op 26/07/2022 om 09:43

Twee investeerders willen hun aandelenpakket in Fortuna Sittard fors uitbreiden. Als de KNVB toestemming geeft moeten de investeringen van Atilla Aytekin en zijn zakenpartner Umut Akpinar de club binnen drie jaar in de top van de Eredivisie krijgen. 

Dat meldt de Limburger.

Het duo wil vanuit een eigen investeringsfonds een netwerk opbouwen van zes tot acht Europese clubs die elkaar moeten versterken. 

Daarnaast zou data en technologie een grotere rol moeten spelen bij het vinden van voetballers. Daar wordt volgens Aytekin nog te weinig gebruik van gemaakt. "We willen niet investeren in transfers die voor de hand liggen, maar met behulp van data de ongeslepen diamantjes vinden", aldus Aytekin. 

Het duo is van plan dit concept bij meerdere clubs in te zetten, maar Fortuna Sittard is de eerste. "Daarna gaan we het netwerk verder uitbreiden."

Voor de zakenpartners extra aandelen van de club over kunnen nemen moet de KNVB akkoord geven. Een partij die meer dan 25 procent van de aandelen wil bezitten moet door de voetbalbond doorgelicht worden. Dat zou volgens het duo geen probleem moeten zijn. 

Wanneer de KNVB groen licht geeft neemt het duo de rol van grootaandeelhouder over van Isitan Gün die op dit moment 65 procent van de aandelen in handen heeft.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties