Zuid-Limburgse bouwondernemer in cel voor leidinggeven Belgische drugsbende 

Gepubliceerd op 2/12/2021 om 07:25
Laatst bewerkt op 2/12/2021 om 07:29

De 67-jarige Hendrik P., een bouwondernemer woonachtig in Maaseik en afkomstig uit Geleen, wordt door de opsporingsdiensten gezien als vermeende spil in een Belgische drugsbende. Hij zit vast. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt. De bende hield zich volgens justitie bezig met productie van synthetische drugs, hennepteelt en de illegale productie van sigaretten. 

P. Is bouwondernemer met een bedrijf dat vestigingen heeft in Landgraaf en Geleen. In het onderzoek van justitie in België, dat in september vorig jaar werd opgestart, is naar voren gekomen dat P. betrokken zou zijn bij onder andere de grootschalige handel in verdovende middelen. Naast zijn legale werkzaamheden in de (wegen)bouw, zou de Zuid-Limburger een criminele organisatie geleid hebben die andere criminelen faciliteerde. P. moet naar verwachting op donderdag voor de Belgische onderzoeksrechter verschijnen. 

In deze zaak werden woensdag door de Belgische en Nederlandse speurders in totaal 21 mensen uit Heerlen, Geleen, Linne, Weert, Holtum, Roermond, Limbricht en Helmond gearresteerd. Naast de aanhoudingen werden hennep, dure horloges, zeker 50 mille aan cash geld en vele informatiedragers in beslag genomen voor verder onderzoek. 

Dit gebeurde bij doorzoekingen op verzoek van de Belgische autoriteiten door de politie, Belastingdienst, FIOD en douane in woningen, loodsen en een bedrijfspand in onder meer Geleen, Landgraaf, Heerlen, Holtum, Limbricht, Weert en Helmond. De bovengenoemde Hendrik P. raakte jaren geleden zijdelings betrokken bij een corruptiezaak in België. 

Dit betrof een kwestie rondom een toenmalig wethouder uit Genk en een voormalig president van de Hells Angels. Laatstgenoemde zou naar aanleiding van verkiezingen in Genk bedrukte T-shirts, flyers en stickers te gaan regelen. Hier kwam Hendrik P. In beeld. Hij betaalde als sponsor het drukwerk voor een bedrag van twee keer 2.500 euro. 

De bovengenoemde wethouder liet na die factuur aan te geven als een uitgavenpost voor de verkiezingen. Hij werd uiteindelijk in 2018 veroordeeld. Volgens de rechter was er sprake van omkoping geweest. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties