79 miljoen voor versterken leefbaarheid Beekdaelen

foto © ZO-NWS | Gemeente Beekdaelen
Gepubliceerd op 22/11/2022 om 09:58
Laatst bewerkt op 22/11/2022 om 14:53

Beekdaelen gaat een opknapbeurt krijgen voor 79 miljoen euro. Het geld is bestemd voor de verbetering van de woon- en leefomgeving in de diverse kernen van Beekdaelen. Met het ondertekening van een samenwerkingsagenda door de gemeente en de provincie Limburg is een volgende stap gezet.

Het grootste deel van het van het geld, ruim 73 miljoen euro, is afkomstig van derden. De gemeente investeert bijna 4 miljoen en met de ondertekening is er ook een bijdrage van 1,9 miljoen euro van de provincie veiliggesteld.

"Met de bijdrage van de Provincie Limburg kunnen we de leefbaarheid in onze kernen een flinke impuls geven", zegt burgemeester Eric Geurts. Deze impuls bestaat uit de saneren en opwaarderen van de Nuinhofwijk in Nuth, het centrumplan met de bouw van 92 nieuwe woningen en de tiny houses in Schimmert. Een deel van het geld gaat ook naar Schinveld, voor versnelde woningbouw en het realiseren van nieuwe woonvormen door bijvoorbeeld leegstaande winkelruimte om te bouwen naar woonruimte. 

Daarnaast komt er meer openbaar groen en is er aandacht voor wateropvang. De gemeente gaat nu verder aan de slag met het uitwerken van de plannen.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties