Advies: Strafkorting in cassatie voor 'doodskistman' Oirsbeek

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 29/04/2022 om 10:58
Laatst bewerkt op 29/04/2022 om 11:39

De advocaat-generaal heeft de Hoge Raad in de cassatiezaak van Piet van der Molen uit Oirsbeek geadviseerd zogeheten strafkorting op te leggen. Dat bevestigt zijn advocaat Björn Jegers vrijdag tegenover ZO-NWS. Van der Molen werd eerder veroordeeld tot tien maanden cel, vijf voorwaardelijk, vanwege het jaren verborgen houden van zijn dode moeder in zijn huis. Deze zaak speelt al sinds december 2015. 

Na een tip van een zorgverlener werd toen het stoffelijk overschot van de in 2013 overleden moeder (91) van Van der Molen ontdekt. Hij bekende het lichaam jarenlang te hebben verborgen in een zelfgemaakte kist in een kamer van zijn huis aan de Berkenstraat. 

Piet van der Molen uit Oirsbeek kreeg uiteindelijk door het gerechtshof in oktober 2019 tien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, opgelegd. Hij ging in cassatie bij de Hoge Raad. "Ik heb een brief van de Hoge Raad gekregen dat er begin juni na zeven jaar een uitspraak zal komen.

"De advocaat-generaal heeft geadviseerd mijn cliënt een strafkorting op te leggen omdat deze zaak al meer dan twee jaar duurt. Het is nu afwachten wat de Hoge Raad zelf gaat beslissen", legt advocaat Jegers verder uit. Piet van der Molen zelf bevestigt dit eveneens tegenover deze omroep. "Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren, een strafkorting zou ik content mee zijn", aldus de Oirsbekenaar. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties