Beekdaelen heeft een nieuw college

foto © ZO-NWS | Levin de Koster
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 24/05/2022 om 10:20
Laatst bewerkt op 24/05/2022 om 10:55

De gemeente Beekdaelen heeft een nieuw college. Maandagavond werden de vier wethouders geïnstalleerd. Het college bestaat uit wethouders van de Vernieuwingsgroep, Beekdaelen Lokaal en het CDA. 

In vergelijking met de vorige raadsperiode gaat het college deze keer met één wethouder minder aan de slag.

Nieuw in het college zijn Levin de Koster (Vernieuwingsgroep) en Henk Reijnders (Beekdaelen Lokaal). Beide waren ze voor de verkiezingen nog raadslid. Jan Hermans (Vernieuwingsgroep) en Peter Janssen (CDA) waren voor de verkiezingen ook al wethouder. 

Voormalig wethouders Jos Timmermans en Jeannette Quadvlieg gaan verder als raadslid.

Ook John Essers die namens GroenLinks en de PvdA wethouder was, komt niet meer terug. Ook niet als raadslid. GroenLinks fractievoorzitter Clasina Debets bedankte Essers, die zelf niet aanwezig was, voor zijn verdiensten als wethouder. "Wethouder Essers is een verbinder, een sociaal dier, met oog en oor voor iedereen in de samenleving, met name voor de kwetsbaren."

Door de benoeming is er ruimte vrijgekomen in de raad. Die plekken worden opgevuld door Jos Timmermans, Ton Kollée en Bert Kannegieter. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties