Beekdaelen ontving meeste subsidie voor installatie warmtepompen

foto: iStock
Gepubliceerd op 23/05/2024 om 10:02
Laatst bewerkt op 24/05/2024 om 10:13

Vier procent van de huishoudens in de gemeente Beekdaelen heeft subsidie ontvangen voor de installatie van een warmtepomp. Daarmee is deze gemeente koploper in de Parkstad-gemeenten. Dat heeft duurzaamheidsplatform Slimster becijferd.

De gemeente Heerlen scoort in Parkstad met 1,0 procent in dit opzicht het laagst. Maar ook Kerkrade (1,1%), Brunssum (1,4%) en Landgraaf (1,7%) blijven alle onder de 2 procent.

Koploper in Limburg is de gemeente Peel en Maas. Daar ontving 6,7% van de huishoudens subsidie voor de installatie van een warmtepomp. In Beekdaelen is ook het woningoppervlak dat met subsidie is geïsoleerd het hoogst (5,4%) in de Parkstad-gemeenten, zo blijkt uit het onderzoek van Slimster.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties