Brunssum: nauwelijks financiële problemen door corona

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 25/01/2022 om 17:49
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 08:08

Uit een onderzoek van de gemeente Brunssum blijkt dat er nauwelijks signalen zijn van burgers, ondernemers of organisaties over financiële of andere problemen door de coronamaatregelen. 

Het onderzoek kwam nadat de gemeenteraad in november vorig jaar unaniem voor een motie stemde waarin het college opdracht kreeg na te gaan of ondernemers en burgers met financiële problemen kampten. 

De gemeente heeft daarop afdelingen en organisaties benaderd waar burgers, ondernemers en verenigingen terecht kunnen wanneer ze in de problemen zouden komen. 

Beter Buren meldt bijvoorbeeld dat zij geen singalen ontvangen hebben. Ook ISD BOL heeft niks gehoord van burgers die door corona in de problemen zijn gekomen. Ook heeft de gemeente zelf niks gehoord van sportverenigingen en woningcorporaties.

Wel heeft het CMWW een coronagerelateerde casus gehad. Het ging hierbij om een ZZP'er die via het, door de gemeente ingestelde, noodfonds geholpen is. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties