Brunssum sluit begrotingsjaar 2023 af met positief resultaat

Gepubliceerd op 6/06/2024 om 12:30
Laatst bewerkt op 6/06/2024 om 13:20

De gemeente Brunssum sluit het jaar 2023 af met een positief resultaat van ruim 1,5 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarstukken.

Dit positieve resultaat is te danken aan een aantal meevallers zoals de hoge opbrengst van de leges voor omgevingsvergunningen. Ook de vergoeding vanuit het Rijk voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen leverde een positief resultaat op van 2,5 miljoen euro. 

Uit de jaarstukken blijkt verder dat er ook financiële tegenvallers waren zoals een pensioenvoorziening voor bestuurders als gevolg van de nieuwe pensioenwet per 1 januari 2028 (3 miljoen euro) en hogere uitgaven voor de jeugdzorg (2 miljoen euro).

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om het positieve resultaat over 2023 te storten in de algemene reserves. De gemeenteraad van Brunssum bespreekt de jaarstukken 2023 in de vergadering van 2 juli.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties