Brunssumer maakte verborgen ruimtes voor drugshandel

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 24/12/2021 om 08:41
Laatst bewerkt op 24/12/2021 om 09:16

Willy S. (44) uit Brunssum maakte volgens justitie verborgen ruimtes in auto's die bedoeld waren voor drugssmokkel. Hij deed dit in zijn eigen bedrijf in het Duitse grensplaatsje Tüddern. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie over het strafrechtelijk onderzoek waar ZO-NWS over beschikt.  

Het lid van de verboden motorclub Satudarah werd op maandag 13 december gearresteerd in zijn woning in de Spoorstraat in de Brunssumse wijk Treebeek. De garage achter het huis werd door S. ook gebruikt om te 'klussen'. Tijdens een uitgebreide doorzoeking werden hier twee auto's aangetroffen waarin verborgen ruimtes waren gemaakt. Willy S. zit nog altijd vast en wordt verdacht van het faciliteren van grootschalige drugshandel.

De illegale praktijken van verdachte S. met betrekking tot betrokkenheid bij de handel verdovende middelen, kwamen bij de opsporingsdiensten aan het licht door het kraken van de in criminele kringen veel gebruikte berichtendienst SKY ECC. Françoise Landerloo, advocate van Willy S., wilde desgevraagd "in het belang van het onderzoek dat nog loopt" geen commentaar geven op de aantijgingen aan het adres van haar cliënt. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties