College Beekdaelen wil besluit over bedrijventerrein Rode Beek uitstellen

Foto: ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 29/09/2022 om 17:05
Laatst bewerkt op 29/09/2022 om 17:12

De gemeenteraad van Beekdaelen stemt op dinsdag 4 oktober over het uitstellen van een beslissing over het bedrijventerrein Rode Beek. Een aanpassing van het bestemmingsplan is volgens defensie nodig om AWACS-vliegtuigen minder hinder te geven bij het opstijgen te geven. 

De gemeente moet van de Raad van State het bestemmingsplan voor het beoogde bedrijventerrein aanpassen. Het terrein ligt dicht bij de NAVO-basis van waar de bekende AWACS-vliegtuigen opstijgen. In dat gebied mogen geen bomen of gebouwen te hoog zijn. Dat zou het opstijgen van de vliegtuigen kunnen hinderen. 

De gemeente wil niet meewerken aan de aanpassing omdat het bang is dat de overlast van de vliegtuigen dan nog erger zou worden. De Raad van State heeft Beekdaelen al eens eerder op de vingers getikt vanwege het gebrek aan medewerking. De gemeente moet het bestemmingsplan alsnog aanpassen. 

Binnen 16 weken moest de gemeente een besluit nemen. Dat zou betekenen dat dat uiterlijk 4 oktober moet gebeuren. "Gelet op de gedachtewisseling van 8 september lijkt het noodzakelijk om in een besloten bijeenkomst de richtingen nog eens met elkaar door te nemen, waardoor het niet haalbaar is om tot een besluitrichting op 4 oktober te komen", schrijft het college in een voorstel.

Wanneer de 16 weken verstreken zijn kan de raad opnieuw op laste van een dwangsom opgedragen worden om alsnog een besluit te nemen. Door hier vooraf over te communiceren hoopt de gemeente een dwangsom te vermijden.  

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties