Advocaat De la Vega: 'Vervolgstap naar gerechtshof bekijken'

28875

Mauricio García de la Vega bekijkt nieuwe stappen om bij het gerechtshof alsnog vervolging van supporters van zijn voormalig werkgever Roda JC, die hem uit het stadion verjoegen, af te dwingen. Dat laat zijn advocaat weten aan ZO-NWS. Het OM besloot vrijdag namelijk om van vervolging van de Kerkraadse fans af te zien. 

"Ik vind de motivering van het Openbaar Ministerie (OM) makkelijk wegredeneren", legt raadsman Ivo Sigmond, die benadrukt dat zijn cliënt García de la Vega als aangever niet persoonlijk door het OM over dit besluit in kennis is gesteld, uit. "Ik zie het zo: Als ik met bij het OM naar binnenloop en een officier van justitie met zachte hand naar buiten bonjour, dan mag dat dus allemaal?"

Sigmond zal met zijn Mexicaanse cliënt een en ander nauw onder de loep gaan nemen. "Dit is voor ons des te meer reden nieuwe vervolgstappen te gaan bekijken om alsnog vervolging af te dwingen middels een artikel 12-klachtprocedure bij het gerechshof." Mauricio García de la Vega werd als beoogd grootaandeelhouder van Roda JC op 27 september vorig jaar tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap door fans uit het Parkstad Limburg Stadion gezet. 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019