CDA Brunssum eist meer duidelijkheid van college over kwestie-Leers

31366

Het CDA in de gemeenteraad van Brunssum eist middels een hele lijst aan vragen duidelijkheid van het college over de precieze gang van zaken in de zogenoemde kwestie-Gerd Leers. Dat blijkt uit een brief, in bezit van ZO-NWS. De toenmalig waarnemend burgemeester kreeg onlangs in een rapport forse kritiek te verwerken over zijn handelswijze bij de aankoop van vijf panden in de Kerkstraat. 

Het CDA wil onder andere weten welke informatie er niet is meegenomen in het onderzoek van hoofd Financiën Raymond Kavsek als concerncontroller, en waarom dit niet is gebeurd. "Bent u bereid om alle nog niet gedeelde informatie zo snel als mogelijk ter inzage te leggen?" zegt fractievoorzitter Raymond Claus in de bovengenoemde brief. 

De PvdA en de VVD stelden geruime tijd geleden al vragen over deze kwestie. Pas begin vorige week kregen zijn hier antwoorden op. Het CDA stelt nu in het schrijven aan het Brunssumse college: "In de commissievergadering verbaasde een aantal commissieleden van de coalitie zich dat de antwoorden op van de vragen van de PvdA en VVD Brunssum pas op de dag van de commissievergadering waren toegevoegd aan de commissiestukken", legt Claus uit.

"Uit de beantwoording bleek echter dat de geheimhouding al langere tijd geleden van deze vragen was afgehaald. Kunt u aangeven waarom deze stukken pas zo laat zijn gedeeld met de gemeenteraad en commissieleden?" In de hele aankoopkwestie waarbij Leers betrokken was, bleek ook een kandidaat uit Gulpen in de markt te zijn voor de panden aan de Kerkstraat. 

"Via welke weg beschikte het college over de informatie dat er een speculant uit Gulpen zou zijn? Met andere woorden, via wie is de kennis over de speculant uit Gulpen bij het college terecht gekomen? Gebeurde dat via het gehele college of via een specifiek collegelid"

Het CDA Brunssum heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om vóór dinsdag 27 oktober te antwoorden omdat de bovengenoemde kwestie dan besproken zal worden in de gemeenteraadsvergadering. 

weerfoto oktober

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019