Drie AWACS-vliegtuigen tijdelijk verplaatst naar Roemenië

Foto: ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 13/01/2023 om 12:39
Laatst bewerkt op 13/01/2023 om 13:16

De Navo gaat tijdelijk enkele Awacs-vliegtuigen van de basis in Geilenkirchen verplaatsen naar Roemenië. Op die manier kunnen de toestellen beter de activiteiten van het Russische leger in de gaten houden.

De radartoestellen van de basis bij Schinveld worden als sinds het begin van de inval van Rusland in Oekraïne ingezet om de oostelijke grens van het Navo-bondgenootschap te bewaken.

Dinsdag vertrekken drie radarvliegtuigen richting Otempeni, een vliegveld in de buurt van Boekarest en op ongeveer 200 kilometer van de EU-grens van Roemenië met Oekraïne. Samen met de vliegtuigen gaat ook zo'n 180 man personeel mee voor het operationeel houden van de vliegtuigen.

Hoe lang de Navo de radarvliegtuigen in Roemenië stationeert kon woordvoerder van de Navo-basis bij Schinveld nog niet zeggen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties