Drie kavels Burgemeester Slanghenstraat blijven onbebouwd

foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 30/03/2023 om 14:04
Laatst bewerkt op 30/03/2023 om 14:17

De gemeente Heerlen laat drie kavels in de Burgemeester Slanghenstraat in Hoensbroek onbebouwd.

Dat meldt De Limburger. Tijdens de wateroverlast in 2021 stond de straat grotendeels onder water. Sommige bewoners stonden tot aan hun middel in het water. Er liggen twaalf bouwkavels in de straat. En bouwen betekent extra stenen, minder waterbergend vermogen en bij hevige regenval dus meer wateroverlast voor de bestaande huizen, die een stuk lager liggen dan de nieuwbouw.

Drie van de twaalf kavels zijn van de gemeente zelf. Na het hoogwater van juli 2021 bleek na nieuwe berekeningen dat huizen als gevolg van de bouw van de nieuwbouw tot tien centimeter meer water binnen krijgen, huizen waar het water eerst tot aan de drempel bleef, zullen onderlopen. Daarom heeft Heerlen besloten de drie kavels niet te verkopen en onbebouwd te laten.

De gemeente gaat de drie percelen, die naast elkaar liggen, betrekken bij het natuurgebiedje rond de Caumerbeek. De overige percelen zijn in particuliere handen en Heerlen kan niet verhinderen dat daar in de toekomst gebouwd wordt.

Kijk hier naar een reportage over de wateroverlast in de Burgemeester Slanghenstraat uit 2021.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties