Grote financiële problemen bij voetbalclub EHC, interim-bestuur aangesteld

Foto: EHC
Gepubliceerd op 6/02/2024 om 10:41
Laatst bewerkt op 6/02/2024 om 11:21

 

Amateurvoetbalclub EHC verkeert in grote financiële problemen. Gevolg is dat het bestuur is opgestapt en een interim-bestuur is aangesteld. Dat blijkt uit een schriftelijke uitleg van de club, in bezit van ZO-NWS. die onlangs is gestuurd naar de leden van de Hoensbroekse vereniging.

‘De afgelopen maanden is er heel veel gebeurd binnen onze prachtige club EHC. Na veel overleggen, onderzoeken en afwegingen heeft het bestuur van onze vereniging in de afgelopen ledenvergadering ervoor gekozen om plaats te maken voor een nieuw interim-bestuur’, schrijft de nieuwe interim-voorzitter Remco Offermans mede namens het opgestapte bestuur.

Zorgelijke financiële situatie

‘Naast de zorgelijke financiële situatie waarbij uitgaven en inkomsten niet in balans zijn, moeten we na interne gesprekken ook concluderen dat het binnen verschillende commissies ontbreekt aan draagvlak en vertrouwen in het bestuur en haar beleid. Vanuit de financiële mogelijkheden en onmogelijkheden, zullen wij ons verdere beleid aan jullie kenbaar gaan maken’, vervolgt Offermans in het bovengenoemde schrijven.

Geen geld

‘Zoals jullie begrijpen, weten wij niet welke afspraken er nu liggen en of wij deze in de toekomst willen en kunnen nakomen. Er is op dit moment namelijk geen geld binnen de club. Bankrekeningen zijn geblokkeerd. We gaan in ieder geval schrijven aan een meerjarenplan, waarin we gaan beoordelen of onze mooie club zelfstandig en gezond de toekomst in kan gaan.’

Volgens ingewijden is de technische staf toegezegd dat de afgesproken vergoedingen gewoon betaald kunnen gaan worden. Het nieuwe interim-bestuur van roemrucht amateureersteklasser EHC bestaat uit:  Nancy van den Bosch (secretaris), Dave Kersten (ffdeling jeugd) Jos Linsen (namens afdeling G), Leo Voorpijl (voorlopig penningmeester),  Rick Wensink (vice-voorzitter) en Remco Offermans (voorzitter).

‘Wij gaan een periode in van ervaren, zoeken en onderzoeken, waarbij wij voor 31 maart een nieuwe ledenvergadering gaan oproepen om de financiële stukken met jullie te delen. Het afleggen van de verantwoording van de huidige financiële situatie dient, nadat dit is onderzocht, te gebeuren door het ‘oude’ bestuur’, aldus interim-preses Offermans in het schrijven aan de leden van EHC.

Roel Leers, fractievoorzitter van Hart-Leers in de Heerlense gemeenteraad, laat desgevraagd weten “hogelijk verbaasd” te zijn over de bestuurlijke onrust en financiële sores waar EHC op dit moment mee kampt. “Ik ga de verantwoordelijk wethouder sportzaken hier vragen over stellen”, aldus het raadslid.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties