Heerlense vechtsporter langer vast voor woningoverval Kerkrade, vrouw vrijgelaten

Foto (c) ZO-NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 7/02/2022 om 12:51
Laatst bewerkt op 7/02/2022 om 12:59

De Heerlense vechtsporter Jair C. (51), twee weken geleden opgepakt op verdenking van het plegen van een woningoverval in Kerkrade op 4 december, moet langer in de cel blijven. Een verdachte vrouw uit Schinveld is vrijgelaten. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters maandag tegenover ZO-NWS.

De derde verdachte is een 44-jarige man uit Brunssum. Ook zijn voorlopige hechtenis is verlengd waardoor hij in ieder geval voorlopig vast moet blijven zitten. "De voorlopige hechtenis van de verdachte vrouw uit Schinveld is opgeheven omdat er geen ernstige bezwaren meer zijn om haar vast te houden, maar zij blijft wel verdachte", aldus Peters.  

Op een woning aan de Elbereveldstraat in wijk Kerkrade-West werd op vrijdag 4 december een overval gepleegd. Drie mannen beroofden en knevelden de bewoner en een aldaar aanwezige vriend en namen bij de roof onder andere twee horloges met en honderden euro’s aan buit mee. Op beelden van een bewakingscamera bij de plaats delict was te zien hoe de verdachten de betreffende hoekwoning naar binnen gingen en enige tijd daarna weer op de vlucht sloegen.  


 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties