Mogelijk opvang honderden asielzoekers op voormalige basis Schinnen

Gepubliceerd op 22/10/2021 om 11:08
Laatst bewerkt op 22/10/2021 om 12:19

Er komt mogelijk een noodopvang voor 450 asielzoekers op de voormalige Amerikaanse legerbasis aan de Borgerweg in Schinnen. De gemeente is daarover in overleg met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). De eigenaar van het complex is al akkoord.

De nieuwe opvangplek zou nodig zijn omdat andere opvangplekken vol zitten. Daarnaast is de doorstroom van statushouders naar woningen te beperkt. Het COA verwacht de komende tijd door heel Nederland zo'n 4000 extra bedden nodig te hebben. 

De gebouwen van de legerbasis zouden volgens het beoogde plan buiten gebruik blijven. In plaats daarvan worden asielzoekers gehuisvest in tijdelijke paviljoens. Wanneer de eerste asielzoekers er terecht kunnen is nog niet duidelijk. Het terrein moet eerst nog geschikt gemaakt worden voor de opvang. 

De gemeenteraad van Beekdaelen werd donderdagavond bijgepraat over het verzoek van het COA. In eerste instantie wilde het college een gemeenteraadsvergadering over het onderwerp organiseren maar een meerderheid van de partijen besloot dat dat niet nodig was. 

De VVD Beekdaelen diende vrijdagochtend schriftelijke vragen in hierover. De partij is verbaasd dat het college de raad er toch niet over laat beslissen terwijl dit wel de intentie van het college was. 

Het college neemt vermoedelijk dinsdag een officieel besluit over de opvanglocatie.

Als het plan doorgaat blijft de opvang een jaar in stand.

De gemeente zegt op korte termijn een informatieavond te organiseren over de mogelijke komst van de opvanglocatie. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties