Na weken nog geen bericht over de Hoej-geet

Gepubliceerd op 11/04/2023 om 16:09
Laatst bewerkt op 11/04/2023 om 16:35

Na 7 weken is er nog geen spoor van de Hoej-geet uit Schinveld. Terwijl het organiserende comité ballonkaartjes uit Duitsland zag terugkomen, is de brief die aan de Hoej-geet hing nog niet op de deurmat geploft.

"We hebben langzaam de moed opgegeven dat we nog iets van de geet gaan horen", zegt John Imming van het Hoej-comité. Het is niet voor het eerst dat het kartonnen geitenbeest niet wordt gevonden of dat een vinder niets van zich laat horen. Dat gebeurde 12 keer sinds de oprichting in 1960. Voor het laatst was dat in 2015.

Dit jaar werd de Hoej-geet op carnavalsdinsdag opgelaten door Luisa Robertz. Luisa vond vorig jaar op aswoensdag de corona-geet in haar woonplaats Bedburg-Kirchherten, ten westen van Keulen.

Op Koningsdag, donderdag 27 april, worden de prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd bekendgemaakt. Dat gebeurt om 14.00 uur in de buitenspeeltuin, na afloop van de Oranje kinderoptocht.

Lees ook: (video) Luisa Robertz stuurt 64e Hoej-geet op pad

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties