Brunssum in de startblokken voor Landelijke Opschoondag

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 22/03/2024 om 09:01
Laatst bewerkt op 22/03/2024 om 09:17


Zaterdag gaan in heel Nederland enkele honderdduizenden vrijwilligers aan de slag om het zwerfafval in hun eigen gemeente op te ruimen. Zo ook in Brunssum waar circa honderd inwoners van alle leeftijden hun steentje bijdragen aan een frisse en schone leefomgeving.

Bob Evers, kwartiermaker Participatie bij de gemeente Brunssum: “Bij ons doet iedereen mee aan de Landelijke Opschoondag. Ja, ook onze burgemeester en wethouders.”

Grijpstokken, hesjes, afvalzakken plus een draaiboek waar nauwkeurig in vermeld staat ‘wie, waar en hoe laat’ gaat opruimen. Evers: “Voor deze actie hebben we Brunssum in vijf wijken opgedeeld: Zuid, Noord, Oost, West en Centrum. In Zuid begint men al om half tien ’s ochtends met opruimen, in West, waar ik zelf woon, start de actie ’s middags om twee uur.”

Aan werk is bepaald geen gebrek: sigarettenpeuken, kauwgom, verpakkingsafval, snoepwikkels, flesjes, blikjes, patatbakjes, het ligt her en der verspreid, helaas in heel Parkstad. In Brunssum zijn al jaren vrijwilligers aan de slag die regelmatig zelfs maandelijks, in samenwerking met de gemeente, opruimacties organiseren om de eigen buurt of wijk zwerfafvalvrij te houden.

Evers: “Zaterdag bundelen we al die acties waardoor in de hele gemeente vrijwilligers op pad gaan.” Zij maken niet alleen ‘hun eigen stukje Brunssum’ samen schoon, het is nog gezellig ook. Want tijdens het opruimen, voegt Evers er aan toe, ontmoet je andere mensen en is er ruimte om je buurtgenoten beter te leren kennen. 

De actie in elke wijk duurt circa twee uur, na afloop is er voor de vrijwilligers koffie of thee ‘met iets lekkers’. De gemeente zorgt dat het ingezamelde afval zaterdag op alle locaties wordt afgevoerd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties