VIDEO: OLS 2024 naar Beekdaelen

foto © ZO-NWS | Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 27/12/2023 om 14:05
Laatst bewerkt op 27/12/2023 om 17:14

De schutterijen in Beekdaelen gaan komende zomer het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) organiseren. Dat is woensdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie op het gouvernement.

Negen schutterijen uit Amstenrade, Doenrade, Merkelbeek, Oirsbeek, Schimmert, Vaesrade, Sweikhuizen, Puth en Schinnen hebben zich samengepakt om de organisatie op zich te nemen. De schutterijen krijgen de steun van de gemeente Beekdaelen. De gemeenteraad nam onlangs nog een motie aan waarin steun uitgesproken.

In welk dorp het OLS precies gehouden gaat worden op zondag 7 juli 2024 is nog niet bekend. "Alle kerkdorpen komen in aanmerking", werd tijdens de persbijeenkomst gezegd. De organiserende schutterijen gaan eerst vier à vijf geschikte locaties bekijken en dan in overleg met grondeigenaren. Volgens Jos Timmermans van de schutterij St. Johannes en St. Clemens komt het OLS in elk geval niet weer naar Merkelbeek. Daar werd het in 2017 gehouden. 

“Het is geweldig dat de 9 schutterijen van Beekdaelen met veel enthousiasme en de nodige ervaring de krachten bundelen en samen met de gemeenschap de schouders zetten onder een traditie die voor het Limburgs cultureel erfgoed van enorme waarde is. Daarbij hoop ik dat we tijdens de organisatie in het mooie Beekdaelen steun uit heel Limburg mogen ervaren," zegt burgemeester Eric Geurts.

Volgens OLS-president Anoesjka Koopmans zijn de schutterijen uit Beekdaelen "de helden van onze schutterswereld." Ze roept iedereen op om het OLS in Beekdaelen te ondersteunen.

Het OLS zou begin juli 2024 in Nederweert worden gehouden, maar de plaatselijke schutterij St. Antonius heeft het evenement teruggegeven aan de federatie. Er was onenigheid ontstaan over de organisatie en ook een grote sponsor liet het afweten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties