Opnieuw 30 jaar geëist in moordzaak Sven Prins

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 6/02/2023 om 11:27
Laatst bewerkt op 6/02/2023 om 11:38

Het Openbaar Ministerie (OM) eist in hoger beroep opnieuw dertig jaar gevangenisstraf tegen Jurandy T., Xionel B. en Sergio K. voor de liquidatie van Sven Prins uit  Brunssum.

In september 2021 kwam het OM tot dezelfde eis in hoger beroep. In de zittingszaal van het Gerechtshof 's-Hertogenbosch werd toen door één van de aanwezigen op de publieke tribune een andere naam genoemd. Deze persoon zou volgens die aanwezige als tweede schutter betrokken zijn bij de liquidatie.

Het OM heeft hier vervolgens onderzoek naar gedaan maar dat heeft geen bewijs opgeleverd. Ook is de identiteit van de persoon die genoemd is achterhaald maar het OM ziet hem momenteel niet als verdachte.

De dertigjarige Sven Prins werd op 25 september 2015 op de grens van zijn woonplaats Brunssum en Heerlen van het leven beroofd na een wilde achtervolging. Dat gebeurde in een woonwijk in eerst genoemde plaats waarbij veel schoten vielen. Een vriend die naast hem in de auto zat, overleefde de aanslag wel. Waarschijnlijk was een conflict om drugs aanleiding voor het geweld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties