Oranje met Fortuna-talenten start met nederlaag op WK Onder 20

Gepubliceerd op 12/08/2022 om 10:35
Laatst bewerkt op 12/08/2022 om 11:32

De Nederlandse Oranje Leeuwinnen zijn met een nederlaag begonnen aan het WK  onder 20 in Costa Rica. Het karaktervolle Oranje moest hun meerdere erkennen in het sterk spelende Japan.

In de selectie zijn vier vrouwen van Fortuna opgenomen. Drie van hen kregen van bondscoach Jessica Torney speelminuten. De vrouwen onder 20 kregen aanvankelijk geen voet aan de grond in het stadion in Alajuela en hadden teveel respect voor hun tegenstander. De Japanse dames hadden veel kansen, maar halverwege de eerste helft was het aan de andere kant raak: spits Yuzuki Yamamoto schoot de bal diagonaal in de verre hoek.

In de tweede helft kwam Nederland beter in het spel. De ploeg was langer in balbezit en wist ook enkele kansen te creëeren voor de gelijkmaker. Echter de Japanse goalie liet zich niet verrassen.

In de nacht van zondag op maandag treft Nederland in het Estadio Nacional in San José de Verenigde Staten. Die wedstrijd begint om 01.00 uur Nederlandse tijd.