Roda hoopt op langer verblijf Didden, Bijleveld en Reith wachten

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 19/02/2024 om 10:25
Laatst bewerkt op 19/02/2024 om 10:42

Roda JC hoopt ambitieus centrale verdediger Matisse Didden (22), zeker met het oog op een eventuele promotie naar de Eredivisie, te bewegen toch langer te gaan blijven. Dat bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais maandag tegenover ZO-NWS.

De van Belgische topclub Racing Genk overgenomen tekende aan het begin van dit seizoen een tweejarig contract in het Parkstad Limburg Stadion. Hij groeide al vrij snel uit tot een heel belangrijke pion in het team van trainer Bas Sibum. De boomlange Belg ziet Roda JC echter als een opstap naar een hoger niveau, weet men ook intern bij de Kerkraadse club.

Tijdens de afgelopen winterse transferperiode was er al interesse voor Didden, maar die clubs werden toen aan de voorkant afgewimpeld door de zaakwaarnemer van de speler zelf. Ondanks dat de sterke verdediger de wens heeft om hogerop te gaan, hoopt Roda hem toch nog te kunnen overhalen zijn contract uit te dienen en dus ook volgend seizoen in Kerkrade te blijven spelen.

“Wij zullen dit gaan aangeven aan hem en zijn zaakwaarnemer”, zegt Servais, die daarbij aantekent dat het hiervoor belangrijk is dat de Kerkradenaren promoveren naar de Eredivisie. Roda staat op dit moment knap op een tweede plaats, die recht geeft op directe promotie, en heeft al een periodetitel voor deelname aan de play-offs op zak.

De technische baas van Roda heeft bij de verdedigers Teun Bijleveld en Boyd Reith, beide basisspelers hebben aflopende contracten, te kennen gegeven langer met hen door te willen gaan. “Zij hebben echter aangegeven te willen wachten, of wij wel of niet gaan promoveren omdat zij graag in de Eredivisie willen gaan spelen. Wij blijven echter met hen in gesprek om te zeggen wat we willen voor de toekomst”, aldus Servais.

De aan zijn arm geopereerde doelman Koen Bucker heeft tijdens zijn revalidatie inmiddels weer keeperstraining op het veld gehad. Het zal naar verwachting nog even gaan duren voordat hij helemaal hersteld is.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties