Roda JC maakt korte metten met Helmond Sport

Foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 11/08/2023 om 22:57
Laatst bewerkt op 11/08/2023 om 23:31

Roda JC heeft in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen 2023 / 2024 laten zien waartoe het in staat is door Helmond Sport met 4-1 naar huis te sturen. Trainer Bas Sibum koos voor maar liefst zeven nieuwe gezichten in de basisopstelling.

De 6500 toeschouwers hoefden niet lang te wachten op de eerste treffer van Roda JC, die al na amper vijf minuten van de voet kwam van Walid Ould Chikh die vanaf 18 meter vernietigend uithaalde 1-0. Na twintig minuten vergrootte Roda JC de voorsprong. Brian Koglin onderschepte de bal op het middenveld die Arjen van der Heide bereikte. In de daarop volgende carambolage binnen het strafschopgebied kwam de bal voor de voeten van Enrique Pena Zauner die de hoek voor het uitkiezen had 2-0. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon echter anders. Helmond Sport had natuurlijk iets goed te maken en deed dat al vijf minuten na de rust. Martijn Kaars was het centrale duo van Roda JC Didden en Koglin te snel af en schoot in de verre hoek de 2-1 binnen. Helmond Sport bleef gevaarlijk maar Roda kreeg de grootste kansen om de voorsprong uit te breiden. Toch kwam Roda vier minuten voor tijd op 3-1, een uitstekende combinatie tussen Arjen van der Heide en ingevallen Saydou Bangura rondde laatstgenoemde uitstekend af. De eveneens ingevallen Lennerd Daneels zorgde voor het slotakkoord door enkele minuten later voor de 4-1 en daarmee de eindstand te zorgen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.