VIDEO: Roda JC wint derby tegen MVV

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 7/01/2022 om 22:51
Laatst bewerkt op 10/01/2022 om 06:20

Roda JC heeft de derby tegen MVV met 1-0 gewonnen.

De eerste echte kans in deze wedstrijd was voor Roda JC in de achtste minuut. Stefano Marzo gaf binnen het 16 meter gebied een mooie voorzet aan Patrick Pflücke, maar de bal werd voor de goal van MVV gepareerd.

MVV kwam in de eerste helft niet aan voetballen toe. De enige kans was voor Mart Remans die verwoestend uithaalde. Keeper Rody de Boer stond zijn mannetje en wist de bal tot een corner te verwerken.

Daarentegen hoopten de kansen van Roda JC zich op. Dylan Vente was dicht bij de openingstreffer maar MVV-keeper Romain Matthys wist dat te voorkomen. Even later schoot Patrick Plücke tegen de lat. Roda JC zette voortdurend druk op de gasten maar de stand bij rust bleef 0-0.

In het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld, wat na 2 minuten resulteerde in de 1-0 voor Roda JC. Pflücke ronde in een combinatie met Emmers uitstekend af. Het was de achtste treffer van Plücke dit seizoen. Roda had de voorsprong ik korte tijd kunnen vergroten maar twee kansen spatten uiteen op de lat.

Vanaf de 60e minuut veranderde het spelbeeld enigszins en rook MVV zijn kans. Marzo voorkwam echter dat de gelijke stand op het scorebord kwam. Met nog een aantal mooie kansen was het uiteindelijk Roda JC dat de derby verdiend winnend afsloot.

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties