Roda JC wint oefenpot bij Groene Ster, Fortuna gelijk tegen FC Eindhoven

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 9/07/2023 om 07:37
Laatst bewerkt op 9/07/2023 om 10:01

Roda JC heeft het oefenduel tegen Groene Ster gewonnen. Op sportpark Pronsebroek werd, onder hoge temperaturen, met 0-4 gewonnen van de Heerlense derdedivisionist.

Roda begon het duel met een aantal jeugdspelers, mede omdat een aantal vaste spelers verstek moest laten gaan. Ook nieuwkomer Walid Ould-Chikh zat niet in de opstelling maar bekeek de wedstrijd vanaf de zijlijn.

Matisse Didden maakte na 7 minuten het openingsdoelpunt. Niet lang daarna werkte Wassim Elasri de bal in de netten. Met 0-2 gingen de teams rusten. Tien minuten na rust zette Sami Ouaissa de stand voor Roda op 0-3. Saydou Bangur zette de eindstand op het scorebord.

Fortuna Sittard heeft zaterdag 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Eindhoven. Beide doelpunten vielen in de eerst 10 minuten.

Fortuna speelde een sterke eerste helft. Maar dat kwam ook omdat de beste spelers in die helft op het veld stonden. Aanvankelijk keek Fortuna al na 7 minuten tegen een achterstand aan door een eigen doelpunt van Siovas.

Fortuna reageerde snel en amper twee minuten later werd de stand gelijk gezet door Córdoba. Na rust zakte het spel van Fortuna in omdat alle spelers gewisseld waren. Beide ploegen verzuimden om nog te scoren.