Roda sluit seizoenshelft af met gelijkspel bij Helmond Sport

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 23/12/2023 om 20:45
Laatst bewerkt op 23/12/2023 om 21:40

Roda speelde zaterdagavond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen Helmond Sport. Een vermakelijk duel in Helmond eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Sibum gaf van tevoren al aan dat het een zware avond zou worden. Roda moet immers de concurrenten op de ranglijst van zich af weten te houden. Loek Hamers stond in de goal ter vervanging van de geblesseerde Koen Bucker.

Roda begon voortvarend, maar het was Helmond Sport dat al in de 13e minuut uit een rebound de bal in de netten werkte. In de 28e minuut was het opnieuw Giannis Botos die de score voor Helmond Sport verdubbelde. Roda ging op zoek naar de aansluiting en vond die nog voor rust in de 32e minuut via Maximilian Schmid: 2-1.

Vlak na rust zette Enrique Pena Zauner met een hard schot de stand gelijk en was Roda terug in de wedstrijd. Amper twee minuten later bracht Botos Helmond Sport opnieuw op voorsprong: 3-2. Trainer Bas Sibum bracht Güclü, Bangura en Beerten in het spel voor Schmid, Spieringhs en Kongolo. Bangura was meteen dicht bij de gelijkmaker maar de kopbal ging langs de verkeerde kant van de paal. Koglin werd nog gewisseld voor Daneels.

Roda was nog enkele malen dicht bij de gelijkmaker. Die viel in de laatste minuut van de blessuretijd. Ould-Chikh bezorgde Roda daarmee een klein kerstcadeautje: 3-3.