foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 10/09/2023 om 07:14
Laatst bewerkt op 10/09/2023 om 13:35

Roda JC heeft bij NAC in Breda met 1-3 gewonnen. Met doelpunten door Enrique Peña Zauner, Maximilian Schmid en Arjen van der Heide gingen de 3 punten mee naar Kerkrade.

Maar die overwinning verliep allesbehalve makkelijk. Roda kwam al na 4 minuten op voorsprong door Enrique Peña Zauner. Twaalf minuten later lag opnieuw de bal in de netten bij de thuisploeg. Roda had duidelijk overwicht maar nog voor rust wist NAC Breda te scoren: 1-2.

In de tweede helft werd Roda flink onder druk gezet. NAC was een paar keer gevaarlijk op doel maar doelman Koen Brucker hield stand. In het slot van de wedstrijd speelde Roda tegen tien man omdat NAC-aanvoerder Martina geblesseerd het veld moest verlaten en NAC niet meer mocht wisselen. Pas ver in blessuretijd zette invaller Arjen van der Heide de eindstand op het scorebord: 1-3.

Roda JC staat met 12 punten uit 5 duels nog steeds aan kop in de Keuken Kampioen Divisie.