In Schinveld is al 25 jaar sprake overlast, zegt burgemeester Eric Geurts

foto © ZO-NWS | Dominique Joosten
Gepubliceerd op 5/06/2024 om 13:47
Laatst bewerkt op 5/06/2024 om 15:18

Het aanpakken van illegale kamerverhuur, prostitutie, drugsgerelateerde verschijnselen en andere overtredingen en vormen van overlast op een aantal locaties in Schinveld heeft vanaf nu nog hogere prioriteit. Dat benadrukt Eric Geurts (PvdA), sinds augustus 2019 burgemeester van Beekdaelen.

"Er is in Schinveld al vijfentwintig jaar lang sprake van scheefgroei, die ongewenste situatie willen we herstellen. De bevolking in Schinveld wil dat ook."

Sinds 30 mei zijn er camera's geplaatst rondom de Beekstraat en Bleekplaats, zoals ZO-NWS verleden week meldde. In Schinveld lopen reeds diverse acties om de openbare orde en veiligheid te handhaven, zegt Geurts. In hoeverre het cameratoezicht effect zal hebben is vooraf niet te zeggen. Want honderd meter verderop staan géén camera's. Geurts: "We doen alles wat mogelijk is."

Op en rondom de Markt in Nuth mag sinds zaterdag vier maanden lang geen alcohol worden genuttigd in de hoop daarmee de overlast aan te pakken. De sociaal bewogen Geurts is er niet de man naar om te wijzen naar de 'boosdoeners'. "De ideale samenleving bestaat niet, en die wens ik ook niet. Helaas zijn er altijd en overal mensen die zich bewegen aan de rand van de samenleving." Neemt niet weg dat je - na de zoveelste signalen uit de bevolking - extra maatregelen moet nemen in de hoop de overlast te reduceren. "Niet alleen in Schinveld, maar ook in Nuth", benadrukt Geurts.


 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties