Spoorloze verdachte schutter moord Hoensbroek gevlucht naar het buitenland

Gepubliceerd op 23/07/2021 om 09:14
Laatst bewerkt op 23/07/2021 om 10:57

De verdachte schutter in de zaak van de moord in Hoensbroek op de Duitser Kayvan Pishbin, is meteen na de dodelijke schietpartij gevlucht naar het buitenland. Het gaat hier om een man uit Heerlen. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt.

Schuureikenweg
De moord op Pishbin, een veroordeeld drugsbaas uit Aken, vond plaats op zondag 2 mei aan de Schuureikenweg in Hoensbroek. Hij zou na een drugsdeal in de buurt van Rotterdam niet betaald hebben voor de partij verdovende midden en er met zijn Chrysler vandoor zijn gegaan. Wat hij echter niet wist, was dat er door iemand een tracker onder zijn auto was geplaatst waardoor hij te allen tijde in de gaten gehouden kon worden. 

Schadeformulieren
Op de snelweg werd de Duitser aangereden en moesten schadeformulieren worden ingevuld. Pishbin belde zelf nog de politie en was inmiddels met een gezelschap verplaatst naar de Schuureikenweg vlakbij de Buitenring. Hier werd hij aan de achterkant van zijn auto geliquideerd. Dit gebeurde door een schutter die uit een andere, inmiddels gearriveerde, auto stapte. De in totaal vier inzittenden gingen er uiteindelijk meteen vandoor, net zoals de drie man met wie het 29-jarige slachtoffer de schadeformulieren stond in te vullen. 

Wijk Zeswegen
De recherche startte meteen met een groot onderzoek en wist vier twintigers uit Heerlen op de pakken. Volgens opsporingsbronnen gaat het om mannen uit de Heerlense wijk Zeswegen waarvan enkelen al geruime tijd actief waren in de drugshandel. De vier opgepakte mannen, onder wie twee broers, werden overigens al vrij snel weer vrijgelaten. Zij blijven overigens wel verdachten. De Limburgse opsporingsdiensten zijn sindsdien volop op zoek naar de, eveneens uit Zeswegen, afkomstige schutter. Zijn naam is bij de speurders bekend. 

Zoektocht
Volgens bronnen rondom het onderzoek is de man meteen na de brute moord gevlucht naar het buitenland, "een zonnig oord". Tot dusver is hij er echter in geslaagd uit handen van de speurders te blijven. Ook de andere inzittenden uit de auto van de schutter, behalve dus de chauffeur, zijn nog niet gearresteerd.
 

Advertenties