Tijdelijke sluiting avondwinkel Hoensbroek terecht

foto: iStock
Gepubliceerd op 24/03/2023 om 15:25
Laatst bewerkt op 24/03/2023 om 21:54

De rechtbank heeft besloten dat de tijdelijke sluiting van de avondwinkel in Hoensbroek terecht was. Op last van de Heerlense burgemeester Roel Wever moet de winkel drie maanden dicht.

Aanleiding van de sluiting waren 12 busjes traangas die tijdens een inval van de politie achter de toonbank van de winkel werden aangetroffen. In het verleden werd de uitbater ook al eens voor een soortgelijk feit gewaarschuwd. De busjes met traangas vallen onder de Wapenwet en mogen zeker niet in de avondwinkel verkocht worden. 

Volgens dagblad De Limburger probeerde de uitbater nog onder een sluiting uit te komen door te verklaren dat de busjes voor een neef bestemd waren die in het buitenland bij de politie is. De rechter ging hier echter niet in mee.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties