Van Sloun grijpt met Eaters net naast landelijke beker

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 5/02/2024 om 11:07
Laatst bewerkt op 5/02/2024 om 12:02

IJshockey club de Eaters was dicht bij de eerste landelijke beker sinds 2010 maar moest op het laatste moment toch hun meerdere erkennen in Hijs Hockey uit Den Haag. Aanvoerder Lars van Sloun uit Brunssum was op tijd fit na een knieblessure.

Op het ijs in Den Haag liet de thuisploeg duidelijk merken wat hun plannen waren. De jonge goalie Jowin Ansems kreeg de nodige schoten op het doel te verwerken, maar hield de schade beperkt tot één treffer. De ervaren Van Sloun zorgde echter binnen een minuut voor de gelijkmaker. In de tweede periode konden de toeschouwers van een ware doelpuntenregen genieten. Het was de ploeg uit Den Haag die uitliep tot 4-2

In de laatste periode kwamen de Eaters sterk terug en met nog tien minuten op de klok was het 4-4. In de slotfase kwam Geleen door een straf met een man minder op het ijs te staan. de zogenaamde powerplay werd goed benut door de ploeg uit Den Haag. Nu kon de ploeg van coach Jeffrey van Iersen niet meer terug komen. Het werk uiteindelijk 6-4 en daarmee prolongeerde Hijs Hockey de Nederlandse titel.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties