Verzetsheld Zef Hendriks geëerd door Jack Aldewereld Stichting

foto © ZO-NWS
Kris Nemeth
Gepubliceerd op 7/04/2022 om 10:23
Laatst bewerkt op 7/04/2022 om 12:03

De Jack Aldewereld Stichting eert dit jaar de Brunssumse verzetsheld Zef Hendriks. 

Veel mensen in Brunssum kennen Hendriks, die in 1990 overleed, vanwege zijn onvermoeibare inzet voor de Folkloristische Parade. Dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een cruciale rol in het verzet heeft gespeeld is bij veel mensen niet bekend. Hij vervalste persoonsbewijzen en distributiestamkaarten voor onderduikers en deelde zijn kennis hierover met andere verzetsmensen in Limburg.

Hendriks beschreef zijn verzetsactiviteiten zeer gedetailleerd in zijn dagboek dat in het bezit is van de familie. De stichting gaat de dagboekfragmenten in hun context plaatsen en in verhaalvorm uitgeven. Het boekje krijgt een educatief gedeelte waarmee leerlingen van het Broeklandcollege aan de slag gaan. Middelbare scholieren van deze school maakten eerder in samenwerking met de Jack Aldewereld Stichting een monument voor de priester-verzetsheld Wim van der Geest. Ook voor Zef Hendriks creëren ze straks een kunstwerk dat geplaatst zal worden bij het voormalige raadhuis in Brunssum, waar Zef Hendriks zijn werkplek had. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties