VIDEO: Gedenksteen voor neergestorte Amerikaanse piloot

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 18/09/2022 om 17:56
Laatst bewerkt op 20/09/2022 om 07:56

In Aalbeek werd zondagmiddag een gedenksteen onthuld ter ere van een amerikaanse piloot die er tijdens de tweede wereld oorlog neerstortte. De onthulling ging gepaard met een wandeling langs plekken waar geallieerde soldaten tijdens diezelfde oorlog dood zijn gebleven. 

De gedenksteen werd onthuld door Paul van Zwijndregt van de heemkundevereniging en burgemeester Eric Geurts. Bij de onthulling waren ook militairen uit Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk en leden van een re-enactment vereniging die Amerikaanse soldaten uit de tweede wereld oorlog nabootsen. 

De gedenksteen herdenkt de neergestorte piloot John Cave. Een 22-jarige jongen uit Amerika. Tijdens een gevecht met twee Duitse vliegtuigen werd zijn vliegtuig geraakt en stortte hij neer in de buurt van Aalbeek. 

Voor de Heemkundevereniging is het belangrijk om stil te staan bij de offers die militairen brachten, en nog steeds doen. Vooral nu Europa opnieuw geteisterd wordt door de oorlog in Oekraïne. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties