VIDEO: Gezonde lunch en meer bewegen voor basisschoolkinderen

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 24/11/2022 om 17:34
Laatst bewerkt op 24/11/2022 om 17:51

Op basisschool De Schatkist in Kerkrade wordt al een tijd gebruik gemaakt van een nieuw concept. De Basisschool van de Toekomst. In het concept staat gezond eten en meer bewegen centraal. 

Om ruimte te maken voor de gezonde lunch en het extra bewegen is de schooldag langer. Zo kunnen alle normale lessen gewoon doorgaan terwijl er ook meer tijd is om buiten actieve spelletjes te spelen. 

Al even voor de lunch zijn leraren, stagiaires en medewerkers van Kinderopvangorganisatie Parkstad bij De Schatkist aan de slag. Voor iedere klas wordt een soort buffet voorbereid met brood, vlees, kaas, paprika en drinken. Wanneer de lunch begint mogen de kinderen zelf hun lunch samenstellen en worden ze aangemoedigd om ook vooral eigen combinaties te maken. 

Doel is ze al op jonge leeftijd te laten wennen aan het eten van gezond voedsel en veel bewegen. Zo zou de basis gelegd moeten worden voor hun volwassen leven. 

Inmiddels zijn er zo'n dertig scholen in Limburg die er mee bezig zijn. Ook middelbare scholen beginnen het concept langzaam te gebruiken. 

Vooral het feit dat het RIVM het concept als een effectieve methode beschouwt, helpt. Daarmee wordt de deur op een kier gezet voor verdere verspreiding en meer financiële steun uit lokale overheden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties