VIDEO: Heerlense opvang wil via magazine peuters gezond laten opgroeien

Kinderopvang Pino in Heerlen brengt magazine uit
Kinderopvang Pino brengt magazine uit over gezonde voeding
Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 11/06/2024 om 16:26
Laatst bewerkt op 11/06/2024 om 17:39

Kinderopvangorganisaties in Zuid-Limburg hebben samen met de GGD een uniek magazine uitgebracht om peuters bewust te maken van een gezonde levensstijl. Ook peuteropvang Pino in Heerlen heeft aan het project meegewerkt.

De dag beginnen met een gezond ontbijt is voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. Daarom hebben de GGD en de peuteropvang Pino in Heerlen de handen ineengeslagen, met als resultaat een uniek magazine. Er staan handige tips in over het gezond opvoeden van een nieuwe generatie.

Met trots laat Anique Vonken van peuteropvang Pino het magazine aan iedereen zien. Na twee jaar intensief werk, is er een mooi, informatief en professioneel blad van de persen gerold. "Het magazine staat volledig in het teken om bewustwording te creëren over een gezonde levensstijl. Er staan recepten in, columns van specialisten, persoonlijke verhalen en nog veel meer", vertelt Anique.

De GGD Zuid-Limburg benadrukt dat het juist in de rkinegio Parkstad belangrijk is om aandacht te besteden aan gezonde voeding. "Cijfers laten zien dat deze regio te vaak in de 'rode cijfers' belandt. We willen er nu juist  voor zorgen dat deze generatie gezond kan opgroeien", vertelt Dorien Reijnders van de GGD Zuid-Limburg. Ook Anique kan dit beamen. Zij ziet meermaals kinderen met honger naar de opvang komen. "In bepaalde plaatsen of wijken zijn er kinderen die 's ochtends vermoeid naar de opvang komen, omdat ze geen ontbijt hebben gehad. Dat is natuurlijk niet wenselijk en gun je geen kind."

In de huidige online wereld lijkt de keuze voor een papieren magazine ouderwets, maar dat is een bewuste keuze. De initiatiefnemers hopen op deze manier dat het magazine vaker tijdens rustmomenten met kinderen wordt gelezen en de informatie langer blijft hangen. "Op elke locatie bij iedere kinderopvang kan dit magazine op de deurmat vallen. Als we TikTok filmpjes hadden gemaakt, is de kans met al dat scrollen groter dat je de informatie weer vergeet. Daarnaast vinden wij het bij de peuteropvang niet wenselijk als medewerkers constant op hun telefoon zitten", vertellen Anique en Dorien.

Het tweede thema staat inmiddels al in de steigers en het bruist van de ideeën. "Het volgende magazine zal volledig in het teken staan van bewegen met kinderen", aldus Vonken. "Daarnaast is er nog de sociale emotionele ontwikkeling, mediawijsheid, een groene omgeving en zo zijn er nog veel thema's waar aandacht aan kan worden besteed", vult Reijnders aan. Het is de bedoeling dat het tweede magazine nog dit jaar verschijnt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties