VIDEO: Lintje voor Marcel de Raat uit Hoensbroek

Gepubliceerd op 27/02/2023 om 11:21
Laatst bewerkt op 27/02/2023 om 11:44

video: Facebook gemeente Heerlen

Marcel de Raat uit Hoensbroek is zaterdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Raat kreeg die onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als bestuurslid van en vrijwilliger bij Zwemvereniging Oranje-Nassau/Sport & Spel.

Hij is sinds 1987 actief als vrijwilliger bij de vereniging en heeft sindsdien verschillende rollen en taken vervuld. De Raat begon als zweminstructeur en ging vanaf 1994 daarnaast coördinatietaken voor de zwemlessen uitvoeren, sociale activiteiten organiseren en trainingen geven in masterzwemmen en snorkelen.

In 2002 werd De Raat bestuurslid van de zwemvereniging. Tot 2012 was hij vertegenwoordiger voor het elementair en recreatief zwemmen, waarna hij voorzitter werd van de zwemvereniging. In 2020 werd hij bovendien voorzitter van het jubileumcomité voor het 100-jarig bestaan van Oranje-Nassau/Sport & Spel. De gedecoreerde ontving de K.O. uit handen van locoburgemeester Marco Peters.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties