VIDEO: Politie Hoensbroek en jongeren leren elkaar kennen in klopjacht

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 22/11/2022 om 17:16
Laatst bewerkt op 22/11/2022 om 17:20

Het moet even schrikken geweest zijn voor de bewoners van Hoensbroek dinsdagmiddag. Zo'n 120 jongeren in witte overals die overal en nergens achternagezeten werden door de politie en handhaving. 

Het is een samenwerking tussen JENS Jeugdhulp, verschillende scholen uit de buurt en de politie zelf. In anderhalf uur moesten de kids vier stempels weten te verzamelen terwijl ze uit handen van de politie moesten blijven. 

Doel van het Jager 045 project was de politie en de jongeren dichter bij elkaar brengen. Volgens Hoofdagent Xander is dat ook gelukt. De jongeren hebben hem flink laten rennen maar konden ook met hem lachen wanneer ze gepakt werden. 

Het was de eerste keer dat een klopjacht zoals dit op zo'n grote schaal uitgevoerd werd. Het plan is in ieder geval om het vaker te gaan doen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties