foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 8/03/2024 om 23:35
Laatst bewerkt op 9/03/2024 om 09:26

Inzet en strijd waren er tot de laatste seconde, maar Roda JC moest thuis tegen ADO Den Haag genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

ADO dat voetballend de mindere was had echter Kees Veerman die tot twee keer toe de achterstand wegwerkte. Daardoor blijft het verschil tussen Roda en ADO op de ranglijst 1 punt in het voordeel van de Kerkraadse ploeg.

Roda begon, gesteund door ruim 13.000 toeschouwers goed aan de wedstrijd en creëerde gelijk al kansjes. Boyd Reith, Enrique Pena-Zauner, Vaclav Sejk  een Arjan Van der Heide kregen goede mogelijkheden, maar misten of  stuitten op doelman Nick Marsman. Walid Ould Chikh opende na een half uur de score met een beauty van een penalty.

Nadat Waem een overtreding maakte op Van der Heide in het strafschopgebied, wees scheidrechter Higler naar de middenstip. En terwijl de scheidsrechter nog bezig was om de spelers achter Ould Chick te corrigeren, schoot de Roda-middenvelder uit stand in het doel en verraste daarmee iedereen, inclusief doelman Marsman.

Tegen de verhouding in, kwam ADO tien minuten later op gelijke hoogte door een schot van Veerman  die verdediger Matisse Didden wist te verschalken. En daarmee werd de eerste echte kans voor de Hagenezen direct verzilverd.

Na een uur konden de 13.000 toeschouwers opnieuw juichen toen Pena-Zauner na een mooie pass van Joey Muller die bal er hard in schoot en Roda opnieuw op voorsprong bracht.
Maar weer had de ploeg buiten Veerman gerekend die al na drie minuten de gelijkmaker er in schoot. Aanvoerder Rodney Kongolo kreeg nog een grote mogelijkheid om te scoren, maar zijn schot ging over.

Daarna ging het spel op en neer en trok Roda alles uit de kast om de drie punten binnen te slepen, terwijl de tegenstander aan de andere kant meer bezig was met tijd rekken en overtredingen maken. In de slotfase leverde dat nog een rode kaart op voor invaller Klas die een elleboogstoot uitdeelde aan Boyd Reith.

Ondanks de 7 minuten extra tijd werd er niet meer gescoord en bleef het 2-2 in Kerkrade.