foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 27/10/2023 om 22:44
Laatst bewerkt op 28/10/2023 om 12:14

Roda JC heeft vrijdagavond in eigen stadion met 2-1 gewonnen van Jong Ajax. Een gemakkelijke overwinning was het niet.

In afwezigheid van Maximilian Schmid ( ziek) begon Metehan Güçlü in de punt van de aanval. Het duurde niet lang totdat Roda het ritme van de laatste weken had gevonden want na 9 minuten lag de bal al in het net. De mooi uitgespeelde aanval werd echter afgekeurd wegens buitenspel van Walid Ould Chikh. Enkele minuten later was het wel raak. Enrique Peña Zauner schoot op aangeven van Metehan Güclü de 1-0 binnen.

Roda liet bij vlagen wel leuk combinatievoetbal zien, maar de minst gepasseerde achterhoede van de KKD kon niet voorkomen dat de jonkies uit Amsterdam zes minuten voor de rust op 1-1 kwamen door Nassef Chourak. Dat was tevens de ruststand.

Na een kwartier in de tweede helft hoopten de kansen zich op en kon Ajax doelman Charlie Setford af en toe met kunst en vliegwerk zijn doel schoonhouden. Het was dan ook een kwestie van tijd voor dat Roda weer op voorsprong kwam en dat gebeurde in de 67e minuut toen Walid Ould -Chikh de binnenkant van de paal raakte en de bal ditmaal wel achter doelman Setford verdween 2-1.

Vanaf dat moment domineerde Roda de wedstrijd en mocht Jong Ajax van geluk spreken dat het slechts bij 2-1 bleef.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.