Vier locaties in beeld voor OLS 2024 in Beekdaelen

foto: Jan Smeets
Gepubliceerd op 8/01/2024 om 10:39
Laatst bewerkt op 8/01/2024 om 10:58

De organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest in Beekdaelen heeft vier locaties op het oog voor het OLS. Naar verwachting is volgende week duidelijk in welke dorpskern het OLS in juli gehouden gaat worden.

Dat zegt Jos Timmermans van de schutterij in Merkelbeek en die kartrekker is namens de organiserende schutterijen. Welke locaties ze op het oog hebben, kan Timmermans nog niet zeggen. "We hebben criteria opgesteld waaraan de locaties moeten voldoen. Daarnaast zijn we in overleg met de landbouwers die de terreinen in eigendom hebben. Medio volgende week moeten we daar uit zijn", zegt Timmermans.

Negen schutterijen uit Amstenrade, Doenrade, Merkelbeek, Oirsbeek, Schimmert, Vaesrade, Sweikhuizen, Puth en Schinnen hebben zich samengepakt om de organisatie op zich te nemen. Op dit moment worden stichtingsbestuur en werkgroepen samengesteld. Timmermans: "De werkgroepen techniek & terreinen en Kinjer OLS zijn al aan het werk omdat daar de meeste spoed achter zit."

Het OLS zou begin juli 2024 in Nederweert worden gehouden, maar de plaatselijke schutterij St. Antonius had het evenement teruggegeven aan de federatie. Er was onenigheid ontstaan over de organisatie en ook een grote sponsor liet het afweten. Tussen Kerst en Nieuwjaar maakte de federatie bekend dat het OLS naar Beekdaelen gaat.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties