Voedselbosje op schoolplein in Oirsbeek

foto: Goolge Maps
Gepubliceerd op 16/11/2023 om 10:43
Laatst bewerkt op 16/11/2023 om 11:35

Bij basisschool de Sprong in Oirsbeek is deze week een voedselbosje officieel geopend. Wethouder Jan Hermans onthulde samen met de leerlingen een informatiebord.

In samenwerking met stichting De Rollen, IVN Schinnen en Humankind legden de leerlingen van groep 5 een voedselbosje aan. Ook werd er een zogenaamde troostboom en een bankje geplaatst. Iedereen die een momentje voor zichzelf nodig heeft kan zich hier terugtrekken. Het voedselbosje en de troostboom zijn namelijk ook toegankelijk voor de buurt. 

De aanleg van het bosje past perfect binnen de vergroening van het schoolplein van de school in Oirsbeek. Het tuintje is een project dat is gekoppeld aan groep 5 van de school zodat ieder schooljaar andere leerlingen verantwoordelijkheid krijgen om het voedselbos te verzorgen en natuurlijk ook te oogsten. IVN Schinnen springt bij voor het onderhoud tijdens vakanties. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties