Belgen aangehouden voor schietpartij in Hoensbroek

Gepubliceerd op 1/02/2023 om 16:17
Laatst bewerkt op 1/02/2023 om 16:53

Twee mannen uit België zijn aangehouden door de politie. De mannen uit Maasmechelen zouden betrokken zijn geweest bij een schietpartij in Hoesbroek.

Op 2 mei werd op de Schuureikenweg een 29-jarige man uit Aken neergeschoten. De veroordeelde drugsbaas overleed ter plaatse nog aan zijn verwondingen. Het onderzoek van de politie liep in eerste instantie vast maar met de nieuwe informatie, die de politie in het najaar van 2022 ontving, kwamen de twee Belgen in beeld.

Volgens het onderzoek van de politie is de oorzaak van de schietpartij een misgelopen drugsdeal in Rotterdam. Het slachtoffer zou er zonder te betalen met een partij verdovende middelen vandoor gegaan zijn in zijn Chrysler. Echter door een tracker kon de man uit Aken in de gaten gehouden worden.

Bij een gefingeerde aanrijding op de snelweg werd hij naar een locatie nabij de Buitenring gelokt voor het invullen van schadepapieren. Hier werd hij achter zijn auto geliquideerd.

Lees ook: Dode bij schietpartij in Hoensbroek

Vlak na het schietincident werden vier mannen uit Heerlen aangehouden. Zij werden echter na verhoor weer vrijgelaten. Met de aanhouding van de mannen uit België verwacht de politie dat zij het onderzoek in deze zaak kunnen afronden.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties