Verdachte steekpartij in trein voor de rechter

Gepubliceerd op 4/01/2023 om 08:21
Laatst bewerkt op 4/01/2023 om 08:33

Een 32-jarige man die op 13 mei vorig jaar in een trein in Herzogenrath meerdere passagiers neerstak moet binnenkort voor de rechter verschijnen. De rechtbank in Aken heeft meerdere dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van het proces.

Bij de steekpartij raakten vier mensen lichtgewond. De man werd overmeesterd door mede-reizigers en aangehouden door een politieagent die vrij was en in de trein zat. Het incident leidde tot grote paniek. Gevreesd werd voor een terroristische aanslag.

Waarom de man medepassagiers stak, is nog steeds niet bekend. Justitie vindt dat de vluchteling uit Irak volledig ontoerekeningsvatbaar is. Als de rechtbank in Aken daarin meegaat, dan wacht de man opname in psychiatrische een kliniek.

Lees ook: Gewonden door aanval met mes in trein Herzogenrath

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties